ISKRA MONITORING Tip 209


Danas je nabavljena upravljačka kutija za koju se po vanjskom izgledu može zaključiti da je namijenjena za kontrolu i nadzor funkcija i elemenata kombajna za pšenicu i/ili kukuruz.

 

iskra_monitoring_209_01

iskra_monitoring_209_02

iskra_monitoring_209_03

iskra_monitoring_209_04

 

Elektronička pločica ugrađena je u duplo metalno kućište, a sve priključne žice povezane su preko kvalitetnih spojnica što osigurava vrlo dobru zaštitu i pouzdanost ovog upravljačkog sklopa predviđenog za montažu na teške poljoprivredne strojeve.

 

iskra_monitoring_209_05

Gotovo sve elektroničke komponente na tiskanoj pločici (osim integriranih krugova) su domaćeg prijekla (Iskra, EI).

iskra_monitoring_209_06

iskra_monitoring_209_07

iskra_monitoring_209_08

iskra_monitoring_209_09

iskra_monitoring_209_10

iskra_monitoring_209_11

 

O ovom sklopu ne mogu reći ništa više od onoga što se može izravno pročitati s oznaka na kućištu i kontrolama. Stoga ako netko zna na kojem konkretnom stroju se koristi (ili koristila) ova ploča neka ljubazno podijeli tu informaciju sa nama. Bilo bi dobro saznati i kakav tip sondi (senzora) i davača se priključuje na ovu upravljačku ploču. Svaka informacija zapravo bi pomogla bi u odluci da li u konačnici sačuvati ovaj elektronički sklop u izvornom obliku ili će ipak biti najbolje iskorišten ako se rastavi za dijelove ili pak možda prenamijeni za neku sasvim novu funkciju 🙂

 


 

U međuvremenu je na e-mail stigao odgovor gosp. Aleksandra Nikolića vezan uz ovaj uređaj koji prenosim u cijelosti:

“Iskra Monitoring jedinica se zaista koristila u kombajnima za pracenje rada kombajna i to uglavnom za pracenje broja obrtaja odredjenih osovina (ovo sto pise “Davaci IPS”) , ali i senzora koji detektuju nezeljeni rastur dobrih zrna napolje iza kombajna (ovo sto pise “SONDE”).  Ovo se ugradjivalo u kombajnima Djuro Djakovic (ja mislim da je samo iskljucivo u njima) i retki su ovi uredjaji, pogotovo danas kada jako malo tih kombajna ima u upotrebi.”

 

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.