C4328 – RUSKI MJERNI INSTRUMENT ZA AUTO-ELEKTRIČARE


Danas je nabavljen stari ruski mjerni instrument – multimetar. Dolazi u metalnom transportnom kovčežiću, a od pribora ima samo par ispitnih kablova. Sam instrument nema nikakvih posebnih oznaka proizvođača, a na osnovu mjernih opsega može se zaključiti da se radi o multimetru prvenstveno namijenjenom auto-električarima: mjerenje istosmjernog napona do 30V za ispitivanje automobilskih akumulatora i alternatora, mjerenje istosmjerne struje do 6A dovoljno je za ispitivanje većine trošila u starijim modelima automobila, opseg za mjerenje otpora do 100 ohma može poslužiti za ispitivanje kratkog spoja ili ispravnosti zavojnica i drugih sklopova koji se koriste u sustavima električnog paljenja motora. Vezano uz to, kao posebnu specifičnost ovaj multimetar ima i baždarenu skalu za ispitivanje rada i podešenosti platinskog prekidača u razvodniku paljenja benzinskih motora (instrument u tom modu zapravo radi kao voltmetar), a time se dobiva i brzina okretaja radilice motora. U konačnici, instrumentom se mogu mjeriti i izmjenični naponi gradske mreže, pa je auto-električar toga doba mogao provjeriti i ispravnost utičnica u svojoj radionici.

inst_rus_03

inst_rus_01

inst_rus_02

Kućište instrumenta nije bakelitno već od nekog novijeg tipa plastike. Stanje instrumenta upućuje na zaključak da dugo nije bio u upotrebi ali isto tako da nije ni prikladno skladišten. Ipak, opći izgled je zadovoljavajući jer unatoč nataloženoj prljavštini i masnoćama nema većih mehaničkih oštećenja. Na stražnjoj strani uređaja jasno se vide otisnute sheme spajanja instrumenta za određene vrste mjerenja. Nakon što se uklone tri vijka koja drže ovu natpisnu ploču dolazi se do baterije koja služi za rad ommetra. Iako je instrument nabavljen u Hrvatskoj pravo je iznenađenje da se u njemu još uvijek nalazi originalna ruska baterija od 4,5V iz koje je davno iscurila kiselina koja je zapravo i napravila najveću štetu na samom instrumentu.

inst_rus_04

inst_rus_05

inst_rus_08

Vađenjem baterije dolazimo do još jednog iznenađenja. Baterija je (u cilju boljeg prianjanja na kontakte) bila podložena presavinutim papirom, a njegovim odmotavanjem otkrili smo neki stari tajni ruski zemljovid za jasnom oznakom “X” koja je inače karakteristična uglavnom za mape za skriveno blago. Autor ovog bloga odlučio je javno objaviti pronađeni zemljovid, a svi avanturisti koji se žele upustiti u poduhvat potrage za blagom mogu se slobodno istim koristiti. Iako se na zemljovidu mogu donekle razabrati kontinenti ove naše planete, znakovito je, da sama baterija ima oznaku “Planeta 1C” te nije isključena mogućnost da su ovaj zemljovid zapravo ostavili vanzemaljci. Iako bi za potpuno razumijevanje ovog nacrta prvo bilo potrebno dekriptirati tekst ispisan na samom vrhu ovog mističnog predmeta,  ja osobno smatram da zemljovid zapravo samo pokazuje originalnu lokaciju gdje je zadnji puta promijenjena baterija ovog instrumenta 😉

inst_rus_07

inst_rus_06

inst_rus_09

Uklanjamo još četiri vijka i slidamo poklopac instrumenta. Pruža se pogled na iznenađujuće kvaliteno izrađenu unutrašnjost koja je još uvijek gotovo u netaknutom stanju. Uočava se strujni mjerni otpornik (shunt), zadnji dio samog instrumenta, te sklopke za mjerna područja i vrste rada. Sa strane su tiskane pločice sa otpornicima i drugim elektroničkim komponentama. Ovakvo fiksiranje spojnih vodova posebnom špagom viđa se samo u starim kvalitetnim elektroničkih uređajima kao što su primopredajnici ili vojni uređaji.

inst_rus_10

inst_rus_11

inst_rus_12

inst_rus_13

inst_rus_14

inst_rus_14

inst_rus_15

inst_rus_16

inst_rus_17

Evo dostupne električne sheme ovog univerzalnog instrumenta koji objedinjuje voltmetar, ampermetar, ommetar, te mjerač kuta paljenja i broja okretaja benzinskih motora. Za ova dva posljednja mjerenja instrument zapravo radi kao voltmetar koji mjeri srednju vrijednost napona iz akumulatora, a koji je u određenom omjeru stalno uključivan/prekidan preko platinskih kontakata unutar razvodnika paljenja automobila. Na taj način se na izlazu dobiju naponski impulsi najsličniji pravokutnom valnom obliku određene frekvencije i određenog omjera između poluperioda. Frekvencija naponskih impulsa ovisi o brzini prekidanja (brzini vrtnje motora), a omjer ovisi o podešenom mehaniznu platinske sklopke koji uključuje i isključuje grebenasta osovina pogonjena vrtnjom motora. Koliko dugo će u jednom ciklusu kontakti biti otvoreni, a koliko dugo zatvoreni zapravo predstavlja kut paljenja motora ili omjer stanja sa naponom ili bez napona čiju srednju vrijednost mjeri voltmetar sa skalom baždarenom u kutovima.

Kod mjerenja broja okretaja ulazni napon se filtrira na način da su svi naponski impulsi istog vremena trajanja te veličina izmjerenog napona u određenom trenutku ovisi samo o njihovom broju (frekvenciji). Kod mjerenja kuta paljenja pak se isti taj napon ne filtrira, čime se mjeri omjer između vremena trajanja stanja sa naponom i vremena trajanja stanja bez napona. Na kraju se opet dobije neka srednja vrijednost takvog impulsnog napona koja se na baždarenoj skali instrumenta očita kao kut paljenja (odnosno, kut otvaranja/zatvaranja platinskih kontakata).

Za usporedbu dva stanja napona i dobivanje srednje vrijednosti istog kod našeg instrumenta koristi se spoj sa tranzistorima.

rus_c4328

Nakon što je utvrđeno da su sve kritične komponente ispravne (posebno elektrolitski kondenzatori), multimetar je sklopljen i testiran. Svi opsezi rade sukladno očekivanjima i u zadanim tolerancijama. Ostaje još samo čišćenje i pridruživanje multimetra kolekciji starih mjernih instrumenata gdje može u miru nastaviti mjeriti svoje zaslužene penzionerske dane 🙂

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.