Kontroler Barber Colman DYNA 49911


Danas je nabavljen kontroler za električno upravljanje velikim benzinskim i dizel motorima oznake DYNA 49911, proizvod tvrtke Barber Colman iz 1990-tih godina.

 

 

Tvrtka Barber Colman osnovana je 1894. godine i uspjeh je stekla razvojem i proizvodnjom strojeva za tekstilnu industriju i glodalica. Poslovala je do 1983. godine kada je većim dijelom rasprodana raznim drugim tvrtkama (Reed – Chatwood, Bourn & Koch i druge). Prava na zaštitno ime Barber Colman zadržano je sve do danas u sklopu korporacija koje se bave proizvodnjom i prodajom teških benzinskih i dizel motora, plinskih turbina i sličnih strojeva kao i sustavima za njihovu kontrolu i upravljanje električnim putem (Eurotherm Controls, Drake Controls i druge). S obzirom da je izvorna tvrtka (ime) Barber Colman u 1980-tim godinama frakcijski rasprodana različitim drugim (uglavnom američkim) tvrtkama, koje su do danas i same prošle različite višestruke tranzicije, ime Barber Colman možemo naći na različitim proizvodima vezanim uz kontrolu i upravljanje industrijskim strojevima iza kojih stoje različite druge tvrtke i korporacije.

 

 

Kontroler DYNA 49911 u osnovi nije ništa drugo nego električni sklop za upravljanje različitim elektromehaničkim pretvornicima poput releja, servo-motora, aktuatora i sličnih uređaja koji električnu energiju pretvaraju u neki mehanički pomak. Ovi pretvornici povezani su na upravljačke mehanizme benzinskih i dizel motora kojima se na takav način može upravljati električnim putem. Ovo je posebno zgodno rješenje za velike strojeve koji su najčešće izdvojeni u strojarnice ili kod mašina i strojeva gdje se motor ne nalazi u neposrednoj blizini operatera pa je u takvim slučajevima potrebno izvesti upravljačke kontrole na veću udaljenost. To je tehnički nespretno izvesti pomoću sajli i sličnih mehaničkih prijenosa, odnosno opisani električni način predstavlja daleko bolje, pouzdanije i jeftinije rješenje.

 

 

Za konkretni kontroler DYNA 49911 nismo pronašli nikakve podatke no vidimo da uređaj primarno kontrolira brzinu rada stroja najvjerojatnije preko aktuatora spojenih na priključnice OPERATING SPEED. Malo smo se poigrali kontrolama i mjerenjem izlaznih napona, no nismo uspjeli dobiti nikakve konkretne rezultate. S obzirom na veliki broj aktivnih komponenti na tiskanoj pločici kontrolera sasvim sigurno je ovdje riječ o automatici koja izlazni napon za upravljanje aktuatora osim prema položaju kontrola na prednjoj ploči daje i na osnovu povratnih ulaznih signala sa senzora smještenim na ključnim elementima stroja (velika okrugla višepolna priključnica na zadnjoj strani uređaja). Mi naravno bez električne sheme ili bilo kakve druge dokumentacije ne možemo simulirati te signale, a osim toga ništa ne garantira da je sam kontroler potpuno ispravan (displej je u funkciji).

 

 

Od zanimljivih komponenti na tiskanoj pločici ističe se regulator napona 15V/1,5A oznake LAS1515 u TO-3 kućištu i sklopni tranzistor 2N5066 u lijepom zlatnom TO-46 kućištu. Pločica sa komponentama je sa obje strane kompletno zalivena u neku vrstu smole ili silikona tako da je za svako ispitivanje ili zamjenu komponenti potrebno prvo sa kontakata ukloniti taj sloj što prilično otežava bilo kakav servis iste. Primarna funkcija ove smole je dodatno fiksiranje komponenti radi otpornosti na vibracije ali sam sloj također predstavlja i svojevrsnu zaštitu od vlage. Ovako zalivene tiskane pločice često se susreću kod elektroničkih sklopova za vozila, plovila i druga prometala, te ponegdje kod vojnih uređaja, dakle na mjestima gdje su povećani rizici kvara elektroničkih sklopova uslijed vibracija i izloženosti vanjskim atmosferskim utjecajima (rosišta).

 

 

Na kraju možemo zaključiti da nam ovaj kontroler sa svojim robusnim metalnim kućištem i šarolikim kontrolama na prednjoj ploči može eventualno poslužiti kao baza za izradu nekog drugog elektroničkog sklopa, a dok ne dođemo na ideju koji bi to sklop mogao biti odlažemo naš kontroler na policu nekih budućih projekata 🙂

 

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.